ده نکته مهمی که باید در مورد چگونگی اخذ شهروندی ترکیه بدانید

۱) از کجا باید برای گرفتن تابعیت ترکیه اقدام کرد؟
برنامه شهروندی ترکیه را خود شخص و یا وکیل قانونی وی می تواند با مراجعه به اداره نفوس و شهروندی شهر محل سکونتتان در کشور ترکیه ( İL NUFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ) و یا مراجعه به سفارت و یا کنسولگری یادفتر امور خارجه در خارج از کشور ترکیه دریافت کند. درخواست از طریق پست پذیرفته نمیشوند

۲) اولین قدم برای درخواست شهروندی ترکیه چیست ؟
در صورتی که شما شامل شرایط خاص دریافت شهروندی ترکیه همچون خرید خانه یک میلیون دلاری ( که پیش بینی میشود به سیصد هزار دلار کاهش یابد ) نباشید اولین قدم شما درخواست شمارش روزهای حضور در ترکیه است .

۳) آیا می توانم اطلاعات مربوط به شماره شناسایی اتباع خارجی را دریافت کنم؟
در جمهوری ترکیه به اتباع خارجی یک شماره شناسایی ۱۱ رقمی داده میشود که با عدد ۹ شروع میشود.

۴) دریافت شهروندی ترکیه چه مدت طول می کشد؟
، اگر همه مدارک مورد نیاز برای درخواست شهروندی کامل باشد، بین ۲۴ ماه تا یکسال بررسی پرونده درخواست شهروندی انجام میشود. در غیر اینصورت، اگر هر گونه مدرکی کم باشد، زمان بیشتر خواهد بود .

۵) آیا کسب تابعیت ترکیه از طریق مادر یا پدر امکان پذیر است؟
با توجه به ماده ۱ قانون شماره ۴۰۳ شهروندی ترکیه، افرادی که دارای مادر یا پدر ترک هستند، حق به دست آوردن تابعیت ترکیه را دارند.

۶) درخواست شهروندی ترکیه من رد شده است، آیا می توانم دوباره درخواست کنم؟
بر اساس ضوابط قانون شماره ۵۹۰۱ شهروندی ترکیه، شما می توانید دوباره تقاضای خود را به دفتر قانونی ترکیه در محل اقامت خود ارسال کنید.

۷) آیا ممکن است تابعیت ترکیه را حفظ کرد در حالی که برای اخذ تابعیت کشور خارجی دیگری هم اقدام میکنیم؟
بله، اگر شما شرایط لازم را برای گرفتن شهروندی یک دولت خارجی دیگر دارید، شما هنوز می توانید شهروندی ترکیه خود را حفظ کنید.

۸) آیا ممکن است تابعیت ترکیه را از طریق ازدواج با یک شهروند ترک بدست آورد؟

پس از ۳ سال از ازدواج با یک شهروند ترک و در حالی که در ترکیه زندگی میکنید، می توانید برای شهروندی ترکیه درخواست کنید.

۹) برای دریافت تابعیت ترکیه چه مدت باید در ترکیه زندگی کرد؟ در این دوره چه مدت میتوان از ترکیه خارج شد؟
اقامت بدون وقفه در ماده ۱۱ از قانون ۵۹۰۱ تعریف میشود. بر این اساس “اتباع خارجی برای کسب شهروندی ترکیه باید در ترکیه به مدت ۵ سال زندگی کنند و اقامت کاری یا اقامت خرید خانه در این مدت داشته باشند.

۱۰) از کجا می توانم اجازه اقامت دریافت کنم؟
شما می توانید اجازه اقامت را از اداره مهاجرت ترکیه دریافت کنید.